VNG International Events

VNG International Events

Raadsleden evenement

‘Red de wereld, win je verkiezingen’ Raadsleden evenement

Wegens grote belangstelling is registratie helaas niet meer mogelijk. Half juni kunt u op deze site een videoregistratie van de middag bekijken. Houdt de site daarom goed in de gaten.

Klimaatverandering, duurzaamheid, eerlijke handel. Grote grensoverschrijdende thema’s die soms voor een lokaal politicus ver van het bed lijken. Thema’s die weliswaar globaal van aard zijn, maar zonder lokale actie en invulling niets betekenen. Tijdens het Raadsleden evenement zullen we  hierbij stilstaan en ervoor zorgen dat deze onderwerpen tijdens de aanstaande verkiezingen niet links blijven liggen. Hoe kan jij als raadslid globale vraagstukken aanpakken in jouw gemeente? Maak gebruik van de energie in je eigen gemeenschap.  Laat je inspireren door de verhalen van Jacqueline Cramer en Bernice Nootenboom en leer van de best practices van collega’s tijdens de deelsessies. Ga naar huis met concrete ideeën en praktische handvatten. “Think global, act local”, oftewel “Red de wereld, win je verkiezingen!”

Doelgroep
Het evenement is bedoeld voor raadsleden die beseffen dat de wereld niet bij de gemeentegrenzen ophoudt. Deze Raadsleden zijn op zoek naar de specifieke rol die zij en de gemeente kunnen spelen bij globale vraagstukken als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, FairTrade en internationale solidariteit.

Programma
Je gaat de politiek in omdat je iets wilt veranderen. Veel politici kijken daarbij ook over de grenzen en willen bijdragen aan een wereld die gelijkwaardig en duurzaam is, waarin iedereen de kans krijgt iets van zijn of haar leven te maken. Dat geldt dus ook voor raadsleden, maar hoe pak je dat aan? Hoe kun je op lokaal niveau een concrete bijdrage leveren aan zulke grote, mondiale thema’s? Het raadsledenevenement van VNG International helpt je hier een antwoord op te vinden onder het mom van “Red de wereld, win je verkiezingen”. Want jouw bijdrage aan een betere wereld mag niet vergeten worden in maart 2014.

Jacqueline Cramer en Bernice Nootenboom openen het middagprogramma. Vervolgens kun je deelnemen aan één van de drie deelsessies. In elk van deze sessies zullen best practice voorbeelden worden gegeven door bestuurders, raadsleden en betrokkenen uit de private sector die successen behaald hebben op hun werkgebied en hebben ervaren wat je als raadslid concreet kunt bijdragen. Hierna kun je met je collega-raadsleden verder de diepte in duiken en nadenken over de vraag “wat kan een raadslid betekenen?” De thema’s van de deelsessies zijn ‘Duurzame Energie’, ‘FairTrade en FSC’ en ‘Burgerparticipatie of Overheidsparticipatie?’.

Na deze deelsessies sluiten we af met een borrel om te proosten op een eerlijkere en duurzamere toekomst.

Millennium Raadsledenplatform
Het Raadsledenevenement is een activiteit binnen het Millennium Raadsledenplatform en een prachtige gelegenheid om like-minded collega-raadsleden uit het hele land en van andere partijen te ontmoeten. Als lid van het Millennium Raadsledenplatform van VNG International kan je als raadslid in contact blijven met andere raadsleden over de onderwerpen die op 31 mei aan bod komen. Er wordt gebruik gemaakt van een LinkedIn-groep en je ontvangt vier keer per jaar een nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van wat er op (inter)nationaal niveau speelt en wat VNG International organiseert. Elk raadslid kan zich aanmelden; lidmaatschap van het platform is gratis, vrijblijvend en je kunt zo actief betrokken zijn als je zelf wilt. Ben je niet beschikbaar op 31 mei, maar wel voor het platform, meld je dan hier aan.

Waar
Youmeet in Utrecht

Wanneer
Vrijdag 31 mei 2013 van 14.30-16.45 met aansluitend een borrel

Kosten
Gratis. Wel is registratie noodzakelijk via de registratiepagina op deze site.

RTEmagicC_twitter_logo.jpgRTEmagicC_facebook.jpg

Copyright © 2009-2015